Overslaan en naar de inhoud gaan
Dennenbos

 

 

Als u op vet gedrukte woorden klikt, verschijnt het hele artikel.
Wilt u ons een mail sturen? Door ons mailadres, 
schoorlsebosmoetblijven@hotmail.com , aan te klikken, wordt uw mailprogramma geopend en kan u ons uw mail sturen.
Bekijk ook onze facebookpagina: SCHOORLSEBOSBLIJFT

Schoorlse BosEn de website van de Duinstichting. Deze is voortgekomen uit de actiegroep SchoorlseBosMoetBlijven. Op de pagina van Duinstichting vindt u ook de laatste (nieuwste) ontwikkelingen. Wij werken nauw samen.

   

De stichting ter behoud van het Schoorlse- en Noord-Kennemerduingebied is 20 januari 2017 opgericht. De stichting is voortgekomen uit de actiegroep Het Schoorlse Bos Moet Blijven en stelt zich tot doel om het Schoorls bos- en duingebied te behouden.

De actiegroep is ontstaan na een voorlichtingsavond over de bomenkap van Staatsbosbeheer, half november 2016. Een groep bezoekers die deze avond aanwezig waren, toonden zich zeer bezorgd over deze plannen en besloten een actiegroep te vormen.

Wij hebben binnen Nederland een netwerk opgebouwd met actievoerders voor het behoud van de bossen.
Eén van de contacten die we hebben is met Eef Arnolds. Zij heeft samen met diverse vertegenwoordigers van bosactiegroepen 'EEN TOEKOMST VOOR BOSSEN EN BOMEN' geschreven. Een complete Alternatieve Bossenstrategie om de politiek en beheerders mee om de oren te slaan. Zij hebben de fouten, misleidingen en lacunes in de Bossenstrategie van LNV duidelijk benoemt en hopen dat het iets uithaalt. Eén van onze actievoerders heeft voor een samenvatting alinea’s gekopieerd die een snelle indruk geven van het rapport. Ze begint met blz 63 omdat daar Schoorl expliciet wordt genoemd. De samenvatting laat zien hoe ze onze bossen willen compenseren, herplanten, aanplanten middels o.a. agroforestry.

Het bestuur bestaat uit:

 
  Bestuursleden                        
Voorzitter Mevrouw J.C. Volkers
Penningmeester De heer A.L. Mors
Bestuurslid Ir. A.J.J. Engelbregt
Bestuurslid Ir. R. Bakker
Bestuurslid Mevrouw P. Rikumahu

 Gegevens van de Stichting ter Behoud van het Schoorlse- en Noord-Kennemerduingebied: 

Kamer van Koophandel 67892620 te Alkmaar
Fiscaal nummer 8572.16.089
Banknummer NL79 TRIO 0338 5294 89 t.n.v. Schoorlse Bos Moet Blijven
Mailadres Schoorlsebosmoetblijven@hotmail.com
Facebookpagina facebook.com/schoorlsebosblijft
Postadres Kerkbrink 22, 1873 HH  Groet

De Raad van Toezicht bestaat uit:

  Raad van Toezicht
Den De heer D. Pater
dennen De heer A. de Boer

 

Wij als de stichting (en tevens als actiegroep) willen de houtkap en het afplaggen van de bovenlaag voorkomen. Om dit te bereiken voeren wij acties en zijn aanwezig bij diverse overleggen. Meer hierover kunt u lezen op deze website.
 

Om u op de hoogte te houden van het actuele nieuws, verschijnt regelmatig onze nieuwsbrief. Lees de brief door het aanklikken van deze link

Nico Ruijter heeft een prachtig filmpje over de Schoorlse Duinen op YouTube geplaatst. Om dit filmpje te bekijken, klikt u op deze link. Dank je wel, Nico!!! We zijn blij met dit filmpje.
Een document dat duidelijk maakt wat de kap inhoudt voor het bos kunt u vinden in de film: Biomassale Kaalslag van Robin Noorda, BIOMASSALE KAALSLAG - ROBIN NOORDA - ART & CINEMA (robin-noorda.com)

De Belastingdienst heeft ons aangemerkt als  Algemeen Nut Beogende Instelling; we hebben een ANBI status.

 

Schoorlse duinen

 

Steun het werk van de Duinstichting en doneer op NL79TRIO0338529489 t.n.v. Stichting Schoorlse Bos moet Blijven